Facebook – disconnecting people

Snaphanens redaktør leverer i dag et eksempel på, hvordan Facebook renser den offentlige sfære for synspunkter, de ikke bryder sig om. Han har med sølle fire sætninger om overfaldene og mordet i den svenske by Kil, formået at skaffe sig 30 dages deportation fra platformen – og man må virkelig undre sig over, hvilken af de fire sætninger, der skal opfattes som “argument” for karantænen:

Steen Raaschou synes selv at mene, det må være hans påstand om, at svensk presse er “syg”, der overskrider grænsen. Så her skal absolut intet antydes om den åndelige helbredstilstand af Silicon Valleys pubertært moraliserende flokmentalitet.

Og så alligevel.. Alle de utallige Facebook-karantæner rettet imod højreorienterede skal ses i en større sammenhæng, som man ikke behøver at være “ideologikritiker” eller “diskursteoretiker” for at få øje på. Man kan bare se følgende video af en anden forfulgt dissident – naturligvis omhandlende forfølgelsen af en helt tredje dissident. Sargon of Akkads video giver en fremragende skildring af det forløb, der har ført til en slags digital deportation af Tommy Robinson. Så godt som alle magtbastioner – politiske, økonomiske og informationsteknologiske – synes at have samarbejdet om at bringe ham til tavshed. Det er ikke det mindst interessante ved Sargon af Akkad, at han rent geografisk viser, hvor indspiste de 5-10 tech-firmaer er, som i realiteten definerer grænserne for ytringsfriheden i hele verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s