The art of disconnecting people – fx 90.000 følgere af Politikfakta

Tekst-termitternes skrivelse til den svenske FB-side Politikfakta viser tydeligere end mit eget eksemplar, at det er selve det, at man blander sig i magthavernes eliminering af Tommy Robinson, der fører til eksklusion fra Zuckerbergs stadig mere åndsformørkede fællesskab. Det lader virkelig til at være selve navnet Tommy Robinson, der får hele det digitale termitbo til at gå amok i destruktionsiver. Hvad Taliban gør med kunstskattene Afghanistan, det gør tekst-termitterne med millioner af brugeres skriftlige produkter på de sociale medier. Intet er de mennesker helligt, når det drejer sig om at fremme deres småtskårne og selvtilfredsstillende gruppehysteri.

Som mange andre havde jeg i sin tid svært ved at forstå baggrunden for Trumps valgsejr, men jeg mener at være blevet klogere igennem årene efter: I USA stod det sikkert tidligere end her klart for de fleste, hvilken ideologisk pest den politiske korrekthed var ved at udvikle sig til. Pat Condell udtalte dengang de bevingede ord: “We want honesty, we want the truth, and we’ll take it where we can find it” – og det er vel sådan, det vil gå: tekst-termitterne og de med magtmidler overbebyrdede dengser i Silicon Valley vil fremkalde en stadig mere stålsat og kompromisløs opposition til deres tankekontrol og ytrings-vandalisme.

Der brændes broer, når det i USA kniber med at spise på de samme restauranter, og når man på internettet ikke kan debattere på de samme platforme. Magthavernes vision må være, at tonen i debatten umærkeligt forskydes i retning af deres agenda, og at kældermennesker og fritænkere lige så stille opgiver og kryber tilbage i de huller, som de væltede op af i de sociale mediers storhedstid. Jeg må indrømme, at jeg har haft svært ved at tage denne vision alvorligt. Abraham Lincoln syntes mig langt tættere på sandheden med sit: “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”.

Alligevel er det svært at sætte de præcise grænser for manipulationens og den sociale ingeniørkunsts magt, og netop nu virker angrebet på den frie debat særlig indædt og uhyggeligt. Personligt har det således været en dybt chokerende oplevelse for mig at blive forhindret i at nævne Tommy Robinson på Facebook. Men også dette, at de digitale kommunikations-monopoler med deres censor- og stikker-korps alle trækker i samme retning, virker skræmmende. Det udmærkede Project Veritas har på det seneste videreformidlet flere interessante læk fra Googles politiserede virksomhedskultur – blandt andet nogle optagelser med skjult kamera af en højtstående totalitær tomhjerne, der åbenbar anses for at være så oplysende, at YouTube har fjernet dem fra sin platform.

Jen Gennai

Som andre læk fra Googles ideologiske rotterede afslører, repræsenter Jen Gennai sikkert cremen af medarbejderstaben, når hun ser det som sin hovedopgave ikke at gentage fiaskoen fra præsidentvalget i 2016. Meget at tidens tiltagende tankekontrol og digitale vandalisme synes at være forberedelser til et valg i 2020, der sandsynligvis vil blive et demokratisk ragnarok.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s