Facebook – disconnecting people IV

Linket til dette skrift på min Facebook-profil risikerer at føre til permanent udelukkelse fra den politisk ensrettede junk-offentlighed, som Facebook har udviklet sig til. Alligevel er jeg efter nogen overvejelse nået frem til, at man er nødt til at forholde sig på samme måde til de venstreorienterede som til de islamistiske fjender af det åbne samfund: De vinder deres sejr over fornuften for let, hvis man ved at udøve selvcensur fritager dem fra den direkte volds gnidningsmodstand og dårlige omtale. Som Pamela Geller så formfuldendt udtrykte det på Brooklyn College: “Nothing strengthens authority so much as silence”.

Den politisk korrekte censur fungerer bedst i tusmørke, og da jeg for nylig fik tre dages karantæne fra Facebook, tog det mig en del research at regne ud præcist, hvad det var i min postering, der havde udløst censuren. Det lød dengang næsten for utroligt – og “dengang” refererer her til for blot en uges tid siden (!) – at det alene skulle være navnet Tommy Robinson, der førte til vandalisering af mine digitale ytringer. Men nu finder vi det endelig sort på hvidt og taget fra hestens egen mund: “Facebook bekrefter at selskapet sletter alle innlegg som støtter personer eller organisasjoner som de selv har pekt ut som «farlige» og at Tommy Robinson er blant dem.“. Vi står altså nu med et muligt justitsmord, der ikke kan omtales og dermed ikke kritiseres på Facebook, fordi dette junk-medies administratorer hader Tommy Robinson så intenst, at de ikke tåler nogen som helst offentlig debat om, hvordan den britiske regering behandler ham. De hader Tommy Robinson, som de hader Donald Trump – d.v.s. hinsides enhver fairness, sandfærdighed eller sikring af retssikkerheden.

Den aktuelle historie er nu, at det er ingen ringere end en tidligere norsk justitsminister, der er blevet censureret for at kritisere rettergangen imod Tommy Robinson. Så vulgært udlever Facebook-inkvisitorerne altså deres had til anderledes tænkende, at de systematisk sorterer i norske toppolitikeres kommunikation med en norsk offentlighed. Det virker nærliggende at antage, at dette cirkus udelukkende fungerer i kraft af de mange ignoranter, der hverken ved eller vil vide, hvad der foregår. Facebook har satset på tilværelsens tyngdekræfter: dumheden, dorskheden og følgagtigheden. I det omfang disse kræfter virker, og mennesker lader sig genne rundt som får i en fåreflok, har Facebook mulighed for at vinde. I det omfang, tyngdekræfterne ikke kan styre offentligheden, er tidens lommetotalitarister dømt til at tabe.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s