Den svenske ironi

Det er betagende at opleve, hvordan indvandringskritikernes ‘alarmistiske’ retorik i disse dage når Sveriges mainstreampresse og statsautoriserede opinionsdannelse. Der snakkes nu helt åbent om en brudt samfundskontrakt og om risikoen for masseudvandring eller borgerkrig. Det er særligt de samtidige artikler af en kendt journalist og en anerkendt efterretningsanalytiker, der har chokeret offentligheden, men mest slående er det næsten at læse den desperate leder i Expressen, der ellers har fremstået som en central bannerfører for svensk fortielses-journalistik. Elitens kovending er naturligvis ikke gået ubemærket hen hos dem, der i årevis eller årtier forud er blevet skældt ud for åbenbart at have haft ret. Se fx de udmærkede kommentarer på Snaphanen, hos JP-bloggeren Morten Uhrskov Jensen samt hos Facebook-skribenterne Flemming Kristensen og Asger Garde.

Nu er der så bare lige den hage ved det, at tre ud af de fire ovenfor nævnte kommentatorer er afhængige af Facebook, og at de alle har brugt en større eller en mindre del af deres tid de seneste måneder i karantæne. Selv har jeg også været der, og selvom ofrene aldrig rigtig kan vide præcis, hvad der foregår, mener jeg i øjeblikket at være ‘shadowbanned’, hvilket blandt andet viser sig ved, at sympatisører og følgere ikke adviseres om nye poster på min side. Der er næppe grund til at betvivle, at denne politiske massemanipulation er målrettet imod højreorienterede kritikere af politisk korrekthed, og set fra mit synspunkt må omfanget af bedraget skønnes at være enormt. Vist findes der lyspunkter: Tommy Robinson er blevet løsladt, og Lars Andersen har fået medhold i, at DR ikke kunne bruge Copyright-krav til at undgå at blive kritiseret på Youtube. Men baggrunden er sort i sort. Microsoft har barslet med den helt utroligt totalitære ide, at politisk korrekt nysprog skal indbygges i Words stavekontrol, og Mikael Jalving har fuldstændig ret i, at de åbne hjerters fascisme ikke længere er noget at grine ad.

Og ironien? Ja, ironien i det her er jo, at det netop er den form for totalitarisme, der nu viser sig at have spillet fallit i Sverige, som samtidig er ved at blive implementeret globalt. Samhällsnyt berettede for nylig, at en af hovedarkitekterne bag Sveriges katastrofale håndtering af flygtningekrisen i 2015 er blevet headhunted til fremover at være ansvarlig for migrationsspørgsmål i EU. Og det virker vel betegnende for det billede, der efterhånden tegner sig af, at det er selve det mislykkede svenske samfundseksperiment, vi nu skal til at se tage en runde mere i global målestok: at gennemføre en åbenlyst uholdbar politik under under undertrykkelse af enhver indsigelse eller kritisk bevidsthed. Velbekomme!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s