Hvad Woke Airlines ikke fortalte..

Det er bestemt ikke morsomt at se Facebook skævvride debatten, men der kommer altid en solskinsdag indimellem, og hvor det dog luner at støde på noget på en gang sandt, vittigt og velformuleret (kilde: Uriasposten):Facebook170220-sas

Og når vi nu er ved censuren som politisk metode: Det må frem for al være det kommende præsidentvalg, som mainstreammedier og sociale platforme har øvet sig i at manipulere gennem de seneste fire år, og dermed vil dette valg sandsynligvis kunne betragtes som alle tiders test af propagandaens magt. De fleste venstreorienterede er så overbeviste om propagandaens overvældende betydning, at de næppe vil mene, at der her overhovedet er brug for nogen test. Men personligt tror jeg nu, at de undervurderer betydningen af at have objektivt ret og argumentere sagligt set overlegent. Og jeg tænker såmænd også, at dette synspunkt er grunden til, at højreorienterede i årtier har fundet sig i at blive overhalet teknisk, kvantitativt og økonomisk: De tror simpelthen på, at argumentativ kraft kan matche ren volumen, og at de derfor har en fair chance for at trække det længste strå i debatten.

Alligevel er det svært ikke at vakle i troen, når man ser, hvordan millioner og atter millioner af konservative poster slettes fra sociale medier, mens skattekroner og private firmaers ressourcer i en lind strøm pumpes ind i at eksponere globalisterne. Det må i sidste ende være et empirisk spørgsmål, om det bliver troen på sandheden eller troen på informationsteknologien, der får ret i et konkret tilfælde og inden for en bestemt tidsramme. Og jeg bævrer. Sidder venstrefløjen måske alligevel med en slags politisk atombombe i den nye medievirkelighed?

Vi får se! Det virker i dag fair at fastslå, at Trump som præsident næppe har opført sig værre, end alle parter på forhånd må have kunnet forvente, og at det logiske resultat derfor må blive et genvalg eller snævert nederlag. Det scenarie, som man efter min opfattelse skal hold godt øje med, er et uventet stort nederlag til Trump, måske efter hektiske virale bevægelser og mediestorme omkring sådan noget som klima i de allersidste uger og dage op til valget – og under påfaldende tavshed fra en masse karantæneramte konservative.

Man kan ikke endegyldigt gendrive troen på, at politisk debat er mere end en teknisk disciplin, men denne tro kan meget vel få et solidt skud for boven. Heldigvis står den modsatte mulighed også åben.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s