Studenter, flaskekast, medier og myndigheder

Uriasposten bedriver ofte en fremragende research, og det er ikke første gang, at denne ene mand og hans “junk-medie” formår at udrette, hvad hele resten af pressekorpset ikke evner. Som nu historien om flaskekast mod studentervogne i Ålsgårde..

Sagen er, at Pia Kjærsgaard har rejst spørgsmålet om, hvorvidt det var unge af anden etnisk herkomst end dansk, der angreb studenterne i Ålsgårde, og at politiet har afvist den mulighed fuldstændig kategorisk. Vagtchef Dan Houtved citeres sådan her i BT:

Det har simpelthen ikke været muligt for politiet at finde vidner, der har set, hvem i grupperingen der kastede med sten og flasker.

»Derfor kommer vi ikke nærmere, hvem det er. Forældrene har heller ikke kunnet se det,« siger Dan Houtved.

Der har været spekuleret i, om det var unge med anden etnisk baggrund end dansk. Hvad kan du sige om det?

»Det har ikke noget på sig, at det skulle være unge med anden etnisk baggrund. Slet ikke. De unge, der har fået bøder, har alle danske efternavne,« siger Dan Houtved.

Men nu er det så, at et tilsyneladende troværdigt vidne flere dage i træk har oplyst på Facebook, at hun så flaskekasterne og vurderede, at de alle* var af anden etnisk herkomst end dansk. Den forklaring har hun gentaget mandag formiddag, ligesom hun hævder allerede på stedet at have afgivet fuld forklaring til politiet.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst

I øvrigt erindrer Uriasposten, at den Dan Houtved, der citeres i BT, er identisk med den politimand, der midt under tørken i 2018 besluttede at tryne brandmyndighederne og ophæve afbrændingsforbuddet for en gruppe Eid-fejrende muslimer i Gribskov (se her). Ved den lejlighed anede man i øvrigt også en divergens imellem politiets og visse øjenvidners udlægning af, om undtagelsen fra den almindelige lovgivning skulle være opnået i kraft af en truende adfærd, så man jo godt frygte, at det er en rigtig “dialogbetjent”, som BT er kommet i snak med. Uriasposten har lovet at følge sagen til dørs, og det kan man kun være dybt taknemmelig for.

For det principielle i det her drejer sig jo om et af de mest centrale værktøjer, som de politisk korrekte magthavere i årtier har brugt til at stikke en kæp i hjulet på den sunde fornuft: Man dæmoniserer enhver, der på egen hånd forsøger at se et mønster i sine erfaringer med massenindvandringen, og kræver “fordommene” sat i bero, indtil der fremkommer officielle faktatjek og statistikker – alt imens man mere eller mindre eksplicit har clearet med  skaberne af den slags talmateriale, at dette enten vil blive forvansket eller tilbageholdt, i fald det skulle understøtte ubehagelige synspunkter. Så sent som lørdag beklagede Morten Uhrskov Jensen sig for eksempel over, at der ikke forelå statistik om årsagerne til den stigende vold i børnehaver, mens hans kommentarspor flød over med forargede venstreorienteredes racismeanklager, fordi han tillod sig at gætte ud fra sin egen begrænsede viden. Pia Kjærsgaard har siddet i nøjagtig samme situation vedrørende angreb på studentervogne, når BT i dag har konfronteret hende med politiets glasklare dementi af, at der her overhovedet er noget at komme efter. Hvis det trick virker, har vi en form for afskrækkelsesstrategi, hvor man får Pia Kjærsgaard i gabestokken for den ene gang ud af hundrede, hvor hun gættede forkert, og hvor den sunde fornuft så holder kæft i endnu et årti, mens nyhed efter nyhed, der bare skriger på fortolkning, hober sig op.

Mens dette skrives, udviser BT faktisk en vis journalistisk etos, i det de offentliggør et interview med den nævnte Charlotte Karlsson under overskriften “Anmelder giver Pia K. ret“. Udover yderligere at bestyrke dette vidnes troværdighed på alle punkter indeholder artiklen den meget interessante information, at “Politiet bekræfter også, at der er tale om to forskellige grupper af unge: Én, der angreb studentervognen, og én, der senere fik bøderne”. Det vil sige, at politiet selv indrømmer, at Dan Houtveds snak om “De unge, der har fået bøder”, var groft misvisende i sammenhængen. Vi andre kan så overveje, om vi har haft logikundervisning nok til at fastslå, at hvis Charlotte Karlsson taler sandt, var det lodrette løgne, da Dan Houtved blev citeret for, 1) at det ikke var muligt at finde vidner, og, 2) at “det ikke havde noget på sig”, at flaskekasteriet havde noget at gøre med etniske unge, “slet ikke”.

Note*: Næsten alle. Charlotte Karlsson præciserer i BT, at en ud af de syv så ud til at være dansker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s